12. februar 2021

Norsk makrell, laget i Norge

Lofoten makrell i tomat er et norskprodusert produkt – fisket, filetert og produsert i Norge.

Sunt og godt for hele familien
Makrell er en fantastisk fisk som vi nordmenn har en stolt og lang tradisjon for å fiske og bruke i vårt kosthold. Når på året den er fisket har stor betydning for kvalitet og smak, og derfor bruker vi hovedsakelig makrell som er fisket om høsten og vinteren, når kvaliteten er på sitt beste og omega-3-innholdet på det høyeste. Lofoten makrell i tomat er en god kilde til omega-3 og vitamin D, og har også et høyt innehold av protein. Et sunt og godt pålegg for hele familien, som gjør det enklere å spise mer fisk i hverdagen.

Norsk makrell, laget i Norge
Vår makrell fiskes av norske båter, ilandføres en time sør for fabrikken vår og fileteres der. Lofoten makrell i tomat produseres så på en liten hermetikkfabrikk i Gjerdsvika sør for Ålesund, like i nærheten av der makrellen kommer på land. Ved å benytte fabrikken vår i Gjerdsvika benytter vi årelang kompetanse – for å kunne gi deg skikkelig god makrell i tomat.

I tillegg har produksjonen av Lofoten makrell i tomat bidratt til å bevare arbeidsplassene på en tidligere nedleggingstruet fabrikk, noe vi virkelig gleder oss over. Fra gammelt av var det mange hermetikkfabrikker i området som produserte fiskehermetikk, i dag er vår fabrikk i Gjerdsvika den siste igjen.

Kvalitet, kompetanse og norsk produksjon står sentralt for Lofoten makrell i tomat. Slik lager vi skikkelig sunn, god og kortreist makrell i tomat!

Under sola på bildet ligger anlegget der fisken blir filetert og pakket. Enkelte kvelder ser man lys langs hele horisonten fra fiskebåtene som høster av en av Norges viktigste ressurser.

Bookmark and Share