Rett fra havet

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, nord for Polarsirkelen. Øygruppens samlede areal er på 1 226 km². Navnet er en moderne form av Lofotr, som er det gamle navnet på Vestvågøy, kommunen der Lofotprodukt har sin opprinnelse og fabrikken ligger. Lofoten er kjent for sin slående skjønnhet, storslått og særegen natur med bratte fjell og høye tinder, skummende hav og lune viker, vakre strender og store uberørte landområder, barskt og skiftende vær. De taggete fjellformasjonene, den værbitte kystlinjen, de gamle fiskeritradisjonene, og det magiske lyset – Lofotens ekstreme elementer er selve essensen av norsk natur.

Havet som omkranser Lofoten er Vestfjorden på innsiden, mellom fastlandet og øygruppen, og Norskehavet på utsiden. Fjellene langs Lofoten kalles gjerne Lofotveggen, fordi det på avstand kan se ut som en sammenhengende vegg. Norskehavet er et av verdens rikeste områder for fisk, sjøfugl og marine pattedyr. Det er derfor ikke så rart at navnet Lofoten assosieres til mektig natur, rent vann, ren luft og eventyrlig fiske. Og det er heller ikke så rart at det er nettopp her de lages, det som kanskje er verdens beste fiskekaker. Som vi sier i vårt slagord – RETT FRA HAVET – fabrikken ligger nærmest i vannkanten, med den beste tilgang til fersk fisk. Det gir gode fiskekaker!

Gjennom våre produkter er vi tradisjonsbærer for Lofoten og vår stolte arv, og vi vil aldri kompromisse med den kvalitet og de verdier Lofoten representerer. Gjennom over 20 år har vi derfor videreutviklet produktspekteret og etterlevd våre selvpålagte krav om kun å benytte de ypperste råvarene, kombinert med tradisjonsrike oppskrifter og godt håndverk. Mye av råvarene hentes i havet av lokale fiskere, og av fiskeoppdrettere i Nordland. Råvarene kjøpes inn etter egne spesifikasjoner og gjennomgår nøye kvalitetskontroll før de går inn i produksjonen. Vi benytter kun ren fiskefilet og naturlige råvarer og ingredienser i produksjonen, slik at du alltid kan være sikker på den beste kvalitet når du velger Lofoten. Med gode oppskrifter, de beste råvarer, moderne teknologi og godt renhold er konserveringsmidler og tilsetningsstoffer overflødig, og våre produkter blir derfor så lik hjemmelagde som det er mulig å få til. Kanskje til og med enda bedre, ettersom våre dyktige kokker og matkonsulenter gjør sitt ytterste for å lage stadig nye spennende og smakfulle produkter tilpasset norske forbrukere.

Sunt, godt og veldig enkelt å tilberede. Rett fra havet. Nyt maten!