Fylt torsk med rykende varm risotto
Lofoten Fylt Torsk lager seg selv i ovnen, mens du kan tilberede en supergod risotto. Tilsett en frisk salat og du har et lite festmåltid i hverdagen.
30 minutter
Ingredienser
2 - 3 porsjoner
- En pakke Lofoten Knasende Sprø 270g
- 400 g risottoris, (arborioris)
- 3 dl hvitvin, tørr
- 7 dl vann
- 1 terning hønsebuljong
- 1 liten gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 150 g kantareller
- 6 ss parmesan
- 2 ss smør
- 4 ss olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett på stekeovnen, og sett inn den fylte torsken på et stekeplate med bakepapir (se pakning).
- Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm. Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme i noen minutter.
- Hell på kraft så det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.
- Fortsett å spe ca. 2/3 av kraften og når dette har absorbert heller du over resterende kraft.
- I mellom tiden når den resterende kraften koke inn i risen, stek kantareller lett brune i litt olje og vend deretter inn i risottoen.
- Ha parmesanost, smør og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper.
- Server med en gang til den fylte torsken og gjerne med en frisk salat!