Hopp til innholdet

Fylt torsk med rykende varm risotto

Lofoten Fylt Torsk lager seg selv i ovnen, mens du kan tilberede en supergod risotto. Tilsett en frisk salat og du har et lite festmåltid i hverdagen.

30 minutter

Ingredienser

2 - 3 porsjoner
  • En pakke Lofoten Knasende Sprø 270g
  • 400 g risottoris, (arborioris)
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 7 dl vann
  • 1 terning hønsebuljong
  • 1 liten gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g kantareller
  • 6 ss parmesan
  • 2 ss smør
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett på stekeovnen, og sett inn den fylte torsken på et stekeplate med bakepapir (se pakning).
  • Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm. Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme i noen minutter.
  • Hell på kraft så det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.
  • Fortsett å spe ca. 2/3 av kraften og når dette har absorbert heller du over resterende kraft.
  • I mellom tiden når den resterende kraften koke inn i risen, stek kantareller lett brune i litt olje og vend deretter inn i risottoen.
  • Ha parmesanost, smør og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper.
  • Server med en gang til den fylte torsken og gjerne med en frisk salat!

Lofoten-produkter i denne oppskriften

Alle produkter