6. april 2014

Frister ungdom til næringen med 30.000 stipendkroner

Elise K. Kuntze_2013_red

Elise K. Kuntze ble Lofotprodukts stipendiat i 2013. Hun mottar nå kr. 10.000 for hvert år hun fullfører videregående utdanning som kan relateres til fiskeri- og sjømatnæringen.

Også i år utlyser Lofotprodukt AS sitt utdanningsstipend for ungdom mellom 15 og 17 år fra Lofoten.

– Vi ønsker å vise ungdommen at det er mange spennende karrieremuligheter innen fiskeri- og sjømatnæringen. Vi søker derfor nå etter kandidater til stipendet. Den riktige kandidaten drømmer om en jobb som fisker, oppdretter, markedsfører, selger, leder, kokk eller annet som innebærer kontakt med sjømat, forteller Adm. Dir Sigvald Rist.

I tillegg til inntil kr. 30.000 i utdanningsstipend, lokker han med faglig veiledning og mulighet for sommerjobb i fabrikken på Leknes.

– De fleste som vokser opp i Lofoten har et stort konkurransefortrinn dersom de ønsker seg jobb i fiskeri- og sjømatnæringen; De kan fisk! De har gjerne skåret torsketunger på kaia fra barnsben av, vært med pappa på havet, eller laget fiskekaker fra bunnen av sammen med bestemor. Kombinert med et gjennomtenkt valg av utdanning, blir dette til en kompetanse næringen både verdsetter og har behov for når norsk sjømat skal erobre nye markeder i fremtiden, uttaler Rist.

Han forteller videre at stipendet ulyses årlig.

Kriteriene for å søke på stipendet er at kandidaten bor i Lofoten, er mellom 15 og 17 år, og har en sterk interesse for fiskeri og sjømat. I tillegg må kandidaten ha en plan for videregående utdanning som skal føre til drømmejobben innen fiskeri- og sjømatnæringen.

Les mer om stipendet, og hvordan man søker på det HER.

 

Bookmark and Share