22. mai 2014

Målbevisst stipendiat

For andre år på rad deler Lofotprodukt AS ut utdanningsstipend til en ungdom som ønsker en framtid innen fiskeri- og sjømatnæringen. I år var det ti unge søkere, og 17 år gamle Tobias Kristoffer Kristoffersen ble årets stipendvinner.

Stipendvinner_5479977a

Bilde: Lofotposten. F.v. Prosjektleder Kristel Pedersen, Økonomisjef Jim Hammer, stipendvinner Tobias K. Kristoffersen.

God ambassadør

17-åringen er fra Nord-Borge på Vestvågøy og går vg2 fiske og fangst. Han har som mål å få tatt kystskippersertifikatet før han er ferdig, og satser på å få en lærlingplass på en kystnotbåt etter endt studie. Tobias forteller videre at han i første omgang har lyst til å bli fisker, deretter styrmann og så kanskje skipper.

– Å eie min egen båt er en stor drøm jeg har, sier den målbevisste syttenåringen som i tidlig alder startet med sløyearbeid på kaia.

Økonomisjef i Lofotprodukt AS, Jim Hammer, forteller at Tobias var en veldig god kandidat.

– Det var gode søkere, og ingen enkel prosess å velge årets vinner. Men Tobias er en god ambassadør for sjømatnæringen; ressursterk og målbevisst. I tillegg redegjorde han på en svært god måte for hvilke planer og ønsker han har for sin yrkeskarriere i søknaden sin, sier Hammer.

Stipendvinneren selv uttaler at det ikke bare var pengene som fikk han til å søke på stipendet.

– Dette er andre året jeg søker på stipendordningen. Stipendet bidrar til at man får kontakter i næringen. Jeg synes også fadderordningen hvor man kan snakke med en fra Lofotprodukt underveis i utdanningen, er veldig fin, forteller Kristoffersen.

God ballast

– Vi håper Tobias, ved å bli litt bedre kjent med Lofotprodukt, kan få med seg nyttig kunnskap om hvilke behov foredlingsindustrien har for råstoff, og ikke minst hvordan vi bedømmer kvalitet. Det kan være en god ballast å ha med seg inn i fiskeryrket, sier prosjektleder i Lofotprodukt, Kristel Pedersen.

Stipendet består av følgende:

  • Besøk ved Lofotprodukts fabrikk på Storeidøya, med fokus på hvilke ulike utdanninger og stillinger ansatte i bedriften har.
  • Tilbud om en samtalepartner (fadder) hos Lofotprodukt som kan kontaktes underveis i utdanningen for samtaler om yrkesvalg.
  • Mulighet for sommerjobb hos Lofotprodukt i løpet av studiet.
  • 10.000 kroner per bestått år med videregående utdanning etter at søknaden er innvilget

Stipendet vil bli utlyst også neste år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share