17. juni 2014

Lofoten kapret miljøpiratenes hjerter

Helgens sjørøverslag fant sted i Oslofjorden. Her la seilskuten S/V Legend til ved Rådhuskaia for å fortelle unge miljøpirater om viktigheten av å verne om livet i havet. Sjømatprodusenten Lofoten var selvsagt også med, og kapret mangt et ungt pirathjerte med sine grillede fiskeburgere.

8 Bilde: Demokokk May-Brit Krogstad

Aktivitetene var en del av prosjektet «havnelangs» som setter fokus på vern av og kunnskap om livet i havet. Her kunne barn og ungdom delta på aktiviteter som Plankton-konkurranse, Miljøpirat-qiuz, samt filmvisning og foredrag av marinbiologer og oseaografer. Alt iscenesatt på ekte sjørøvervis på seilskuta S/V Legend. Men uten mat og drikke, duger som kjent helter og sjørøvere ikke. Derfor stilte Lofoten opp med egne grillpirater som kunne by på næringsrik kost mellom slagene, rett og slett en smakebit av alt det gode som kan lages av det vi finner i havet, bare vi tar vare på miljøet.

– Havet er bærebjelken i det vi holder på med, og vern av ressursene vi får herfra har derfor høy fokus hos oss. Vi liker måten Miljøpiratene arbeider på for å øke fokus på problemstillingen blant barn og unge. I tillegg er det kjempegøy å få være pirat for en helg, forteller Melissa Skavhaug som til daglig leder Lofotens demoteam på Østlandet. Denne helgen serverte hun Lofotens nye grillburger med ost og bacon til de fremmøtte. Noe som tydeligvis falt i smak.

– Burgerne våre er laget av sunne og naturlige råvarer. Derfor er det moro når barn, til foreldrenes overraskelse, uttrykker at de heller vil ha fiskeburger enn pølse neste gang de skal grille, forteller en fornøyd Skavhaug.

Tidligere samme uke delte teamet fra Lofoten også ut gratis smaksprøver på grillburgerne ved badeplassen på Huk. Herfra meldte de om kø på fellesgrillen av folk som ville teste ut smaksprøvene de fikk, og utdelingen ga også fart på salget av engangsgriller i butikkene i nærheten. Burgerne gikk ned på høykant og levner ingen tvil om hva som bør ligge på grillen hos nordmenn i sommer.

Lofoten vil besøke flere butikker i sommer-Norge med sitt grillburger-konsept.

Bookmark and Share