3. juli 2014

Åpnet «Rorburger’n» – Lofotens unike fiskeburgerutsalg!

Bilde 1_komprimert

F.v. Servitør Alicja Marczak, Salgssjef Storhusholdning i Lofotprodukt AS, Andre S. Misund, og kjøkkensjef i Nusfjord, Renate Johansen, er glade over å kunne tilby ekte saker fra Lofoten fra den nyåpnede «Rorburger’n».

Lofotprodukt og Nusfjord tar grep, og sørger for at tilreisende får en smak av Lofoten. Torsdag åpnet «Rorburger’n» i fiskeværet Nusfjord i Lofoten, og på menyen står det selvsagt ekte saker fra Lofoten!

– Vi har registrert at både fastboende og tilreisende etterlyser mat fra Lofoten når de besøker turiststedene her. Det måtte vi gjøre noe mer, sier Andre S. Misund som er Salgssjef Storhusholdning i Lofotprodukt AS.

Misund, som til daglig arbeider fra Lofotprodukts distriktskontor i Oslo, tok kontakt med Renate Johansen, kjøkkensjef ved restaurant Karoline i det tradisjonsrike fiskeværet Nusfjord i Lofoten. Sammen klekket de ut en noe uvanlig idé;

– I Nusfjord hadde de en bod stående som egentlig skulle brukes til å selge is. Vi ble enige om at det måtte være mye bedre å selge noen skikkelig gode fiskeburgere her. På den måten kan turister, som ikke har tid til å innta et større måltid, få et raskt og velsmakende møte med mat fra Lofoten, forteller Misund.

Det tok knappe to uker fra ideen var født, til isboden var transformert til «Rorburger’n», Lofotens unike fiskeburgerutsalg. Og hovedingrediensene, fiskeburgere fra Lofoten, er selvsagt sunne, kortreiste og laget av ekte Lofotinger ved Lofotprodukts fabrikk 25 kilometer unna.

– Dette er Lofotens beste burgere, uten tvil! uttalte en engasjert Renate Johansen da Nusfjords nyeste tilskudd startet serveringen.

Og det tok ikke lang tid fra «Rorburger’n» serverte sin første fiskeburger, til det var kø av både turister og fastboende som ønsket en smak fra den spennende menyen.

For det er ikke bare fiskeburgerne som vitner om lokal tilhørighet. På menyen kan du blant annet velge mellom fiskeburgerne «Steike fin» med røkt laks fra Lofoten, og «Cheezy Cruisin’ Nusfjord» med ost fra Aaland gård. «Hold i torsken» står selvsagt også på menyen, for anledningen oversatt til «Cuddle with the Cod» for engelsktalende besøkende.

– Det har vært utrolig gøy å arbeide sammen med Renate og resten av gjengen i Nusfjord. De har vist et kjempeengasjement for å kunne tilby sine gjester fiskeburgere fra Lofoten. Vi håper både Lofotinger og turister setter pris på tilbudet. Blir dette suksess, holder vi selvsagt åpent også neste sommer, avslutter Andre S. Misund.

Bilde 2_komprimert

Bookmark and Share