Familiens fiskeboller i karrisaus med bacon, brokkoli og ovnsbakte poteter

Har du glemt hvor godt det smaker med fiskeboller? Denne freshe oppskriften er en skikkelig smaksopplevelse, og må prøves. Perfekt som ett av ukens fiskemåltid.

Porsjoner
4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • Legg de nyvaskede potetene på et stekebrett og hell over god olivenolje.
  • Dryss over salt og pepper, og tilsett gjerne rosmarin eller timian.
  • Ovnsbak på 180 grader til de er møre og gylne.
  • Små nypoteter trenger ca. 15- 20 minutter, mens mellomstore poteter trenger 45- 55 minutter.
  • Smelt smøret til sausen i en kasserolle.
  • Tilsett karri og la det frese litt under omrøring.
  • Visp inn melet og spe med kokekraft (visp hele tiden for å unngå klumper).
  • Spe med melken og la sausen småkoke i 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Virker sausen tykk kan du tilsett litt kraft eller melk.
  • Legg fiskebollene over i sausen og la dem godgjøre seg der frem til servering.
  • Sprøstek bacon, og la de renne av på kjøkkenpapir, før du skjærer skivene i små biter.
  • Pynt fiskebollene med hakkede urter som gressløk eller persille, baconbiter og noen små smørdampede brokkolibuketter.