15. august 2011

Lofotprodukt overtar Manger Seafood

Lofotprodukt AS har inngått avtale med eierne av Manger Seafood AS om kjøp av 100 % av aksjene i selskapet.

Manger Seafood AS driver med produksjon og salg av fiskemat til dagligvare- og storhusholdningsmarkedet på Vestlandet. Virksomheten har frem til nå vært drevet i leide lokaler på Manger i Radøy Kommune. Produksjonslokalene tilfredsstiller ikke dagens krav til standard, og det ville være nødvendig med betydelige investeringer for å fortsette driften på Manger. Den beskjedne inntjeningen i selskapet de siste årene, sammen med høy risiko på markedssiden gjør en slik investering vanskelig å realisere. Etter overtakelsen vil virksomheten bli flyttet til Godvik i Bergen, hvor de populære Madam Bergen produktene blir produsert.

Lofotprodukt AS overtok Madam Bergen i 2009, og har siden da drevet i ny og moderne fabrikk i Godvik. Når nå produksjonsaktiviteten fra de to virksomhetene samles i Godvik, vil den fremstå som en moderne og effektiv produksjonsenhet, samtidig som kvalitet og Trygg Mat vil være i hovedfokus. Den nye virksomheten vil være godt rustet for utvikling og lansering av nye produkter

Samtlige ansatte i produksjonsavdelingen i Manger Seafood AS tilbys fortsatt jobb ved fabrikken i Godvik. Arbeidsforholdet til ansatte innen distribusjon vil avvikles, som følge av at virksomheten går over til grossistdistribusjon.

Oppskrifter og produksjonsmetoder for Manger-produktene vil bli uforandret etter overtakelsen. Rune Fanebust, daglig leder i Manger Seafood AS, er ansatt som Kundekonsulent i Lofotprodukt AS, med spesielt ansvar for Manger-produktene. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesum og øvrige betingelser knyttet til handelen.

Fakta om Manger Seafood AS:

  • Etablert i sin nåværende form i 2006, men familien Fanebust har drevet med fiskematproduksjon siden 1967.
  • Lokalisert til Manger i Radøy Kommune
  • Merkevare: “Manger Seafood”
  • Største varegrupper er fiskemat (fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding), samt raspeballer.
  • Ca 15 årsverk innen produksjon, salg, distribusjon og adm.
  • Regional leverandør på Vestlandet
  • Omsetning 2010: ca 20 mill
  • Eiere: Manger Holding AS (Familien Fanebust).
Bookmark and Share