18. januar 2016

Lofoten igjen med «mæst fesk»

Etter at Lofoten i 2012 lanserte fiskeburgere med 80 % fisk, tok det kun få år før konkurrentene kom etter, en etter en. Nå ønsker fiskekakeelskerne fra nord å ta tilbake lederrollen i andel fisk, og lanserer fiskeburgere med 86 % fisk.

/var/www/lofoten.no/prod/web/wp content/uploads/2016/01/Maest Fesk

 

 

 

– Da vi lanserte «Lofoten fiskeburgere med 80 %» fisk i 2012, var dette en vesentlig høyere fiskeandel enn det som var vanlig å finne i markedet. Det vi trodde ville bli et lite nisjeprodukt, skulle vise seg å være akkurat det markedet ønsket seg. Året etter var dette vårt mestselgende produkt, forteller Markedssjef i Lofotprodukt AS, Camilla Beck Sætre.

Kanskje ikke så rart da at konkurrentene valgte å komme etter. Mens fiskeandelen i markedet frem til 2012 i hovedsak lå mellom 20 og 60 %, er det nå mange varianter og merker å velge mellom i butikkhyllene om du ønsker mye fisk for pengene. Og Lofoten har frem til nå vært en av flere som tilbyr fiskeburgere med 80 % fisk.

– Ved å øke fiskeandelen fra 80 til 86 % ønsker vi å signalisere at Lofoten fortsatt står for de beste produktene; Ved å velge Lofoten får du både «mæst fesk», og ikke minst den beste kvaliteten og smaken, forteller Beck Sætre.

For det er mer enn bare prosentandel fisk som skiller Lofotens fiskeburgere fra andre fiskeburgere i følge produsenten selv:

– Lofotens grove fiskeburgere er laget med hjerte for nettopp fisk. Vi ønsker at det skal smake fisk, men også at man skal kunne se at det er fisk som er benyttet i fiskefarsen. Vi grovkutter derfor renskåret filet av de beste fiskeslagene, og blander forsiktig inn i fiskefarsen slik at burgerne får en grov konsistens med biter av fisk. Det gjør det utfordrende å øke fiskeandelen uten at burgerne faller fra hverandre. Men samtidig er vi overbevist om at denne prosessen og råvarene gir de beste fiskeburgerne, avslutter Beck Sætre.

Lofoten grove fisbeburgere med 86% fisk finnes i følgende varianter:

  • Torsk og hyse (glutenfri)
  • Torsk og sei (glutenfri og uten melk)
  • Ørret og kveite (glutenfri)
  • Laks og vårløk (glutenfri)

 

/var/www/lofoten.no/prod/web/wp content/uploads/2013/06/Lofoten 86 Fiskeburger Orret Kveite

/var/www/lofoten.no/prod/web/wp content/uploads/2014/02/Lofoten 86 Fiskeburger Torsk Sei

/var/www/lofoten.no/prod/web/wp content/uploads/2014/02/Lofoten 86 Fiskeburger Torsk Hyse

/var/www/lofoten.no/prod/web/wp content/uploads/2014/02/Lofoten 86 Fiskeburger Laks Varlok

Bookmark and Share