29. august 2016

Byttet ut hamburger med fiskeburger!

Lofotens salgssjef og Overstyrmann ved Kjerringøy rorbusenter smaker seg frem til den nye rorbumenyen.

Lofotens salgssjef og Overstyrmann ved Kjerringøy rorbusenter smaker seg frem til den nye rorbumenyen.

Kjerringøy rorbusenter valgte å bytte ut biffsnadder med fiskeburgere i sommer. Les styrmannens egen beretning om reisen fra frityrgryte til fiskemat her:

«Når man har satt seg som mål å bli verdens beste rorbusenter, må man i første omgang sørge for at verden får vite at man eksisterer. Dernest må man holde det man lover. At man skal bli verdens beste rorbusenter, altså. Vi forsto tidlig at mat er en viktig ingrediens i denne sammenheng, så da vi overtok og åpnet rorbusenteret 1. juni, kastet vi ut frityrkokeren sammen med biffsnadder, hamburgertallerkener og pølse i brød. Inn kom hjemmelaget fiskesuppe og verdens beste pizza. Vi hadde i utgangspunktet en ambisjon om å produsere egne fiskeburgere, men etter å ha snakket med mattilsynet, fant vi ut at en fangst-, slakte- og produksjonslinje ville ta ca 132 år å tjene inn, så da begynte vi å se oss om etter gode alternativer. Vi slapp heldigvis å lete lenge, for etter første henvendelse til Lofotprodukt, kastet en entusiastisk salgssjef seg på telefonen, booket ei rorbu, og satt nesen nordover til Tårnvik, der veien ender, ytterst på vakre Kjerringøy.

Vi hadde i utgangspunktet bare bestemt én ting i forkant: Vi ville bruke syltet rødløk. For det er det beste vi vet. Nest etter kokte torskehoder. Derfra tok det ikke lang tid før vi hadde smakt oss fram til «Kjerringøy Rorburger», med bacon og ost, syltet rødløk, aioli, salat og tomat. Deretter kom «Typisk Tårnvik» med karriremulade og løk, purreløk, salat, agurk og tomat. Og selvsagt en variant uten tilbehør: «Fiskeburgeren»; for kidsa og landkrabbene. Alle tar utgangpunkt i Lofoten grov fiskeburger av torsk og hyse, som gir nøyaktig den tyggemotstanden, utseendet og den rene, gode smaken som vi var på jakt etter. Baconet i rorburgeren ble etter kort tid erstattet av spekeskinke, da det forenkler tilberedningsprosessen og gir burgeren en spennende smakstvist.

Vi opererer på et bittelite og særdeles upraktisk kjøkken. Derfor var valg av produksjonsutstyr viktig. Overstyrmannen på Kjerringøy Rorbusenter hadde dratt med seg en bordgrill fra Jula til kr 399,-. Med denne steiker man lett 5 fiskeburgere på 5 minutter, så vi tok oss råd til å kjøpe 3 til. For det ble det etter hvert behov for. Spesielt siden vi bruker den ene til å mekke toast.

Fiskeburgerne våre har vært en ubetinget suksess, og fortsatt nyter vi mmmm-lyden fra gjestene som setter tennene i dem. 29. juli hadde vi gleden av å høre den første gang, og siden da har vi hørt den ganske nøyaktig 300 ganger.

Skip O’hoi fra Overstyrmann ved Kjerringøy Rorbusenter, Kjetil Strand.»

 

 

Bookmark and Share