11. september 2017

Lofoten Røkt ørret ble Norgesmester!

Lofotprodukt AS vant den gjeveste prisen for sin kaldrøkte ørret i NM for sjømat. Prisen ble delt ut 17. august under Aqua Nor i Trondheim.

– Vi er veldig stolte av vår røkte ørret. Med gull for Lofoten røkt ørret og bronse for Lofoten røkelaks, er vi svært fornøyde. Det er et solid kvalitetsstempel på den jobben våre ansatte gjør hver eneste dag, både i produktutvikling og produksjon, uttaler Rune Barosen Nilssen, Fabrikksjef ved Lofotprodukts fabrikk på Leknes i Lofoten hvor produktene lages.

Lofotens røkelaks og røkt ørret produseres etter tradisjonsrike prinsipper ved røyking på ekte einer og or. Produktene selges i hovedsak til norsk dagligvarehandel, og salgsdirektør Øystein Rist understreker at dagens pallplasseringer er viktig for salget av produktene.

– NM er en viktig arena for oss. Her får vi testet kvaliteten på produktene våre i konkurranse med andre produsenter. Men den viktigste testen skjer hver dag ute i butikkhyllene. Vi har først lyktes når vi får bli med ballets dronning, nemlig kunden, hjem fra butikken. Vi håper disse prisene gjør at enda flere kunder får øynene opp for det vi selv mener er verdens beste sjømatprodukter, avslutter Rist.

Fakta om NM i røkt og gravet:
• Arrangeres årlig av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL)
• I 2017 ble konkurransen arrangert i samarbeid med NTNU Matteknologi og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd
• Konkurransen ble gjennomført ved at en fagjury bestående av fire dommere vurderer alle produktene i fellesskap, for så å nominere 5 produkter i hver klasse. Klassene er kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Siden blir disse 5 produktene blindtestet av en jury bestående av 24 tilfeldige utvalgte uten spesiell kompetanse.
• Konkurransen samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 76 forskjellige produkter bedømt i innledende runde.

Bookmark and Share