Maki på 1-2-3
Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Imponer med hjemmelaget maki på 1-2-3.
- Porsjoner
- 2 porsjoner
- Tidsbruk
- 10 min
- Varm risen i uåpnet pakke i mikrobølgeovnen (90 sek) eller i vannbad (12-14 min). Åpne pakken, hell i en pakke Sushi Su og rør godt om.
- Skjær laks og grønnsaker i strimler på lengde med nori arket.
- Legg et nori ark på en bambusmatte dekket med plastfolie. Legg matten så pinnene ligger vannrett mot deg.
- Fukt hendene og fordel et tynt lag ris utover nori arket. La det være igjen ca 1 cm kant uten ris lengst fra deg.
- Legg laks, grønnsaker og gjerne en stripe Lofoten Chilimajones samlet på risen.
- Brett matten over laksen og grønnsakene, trykk litt, før du ruller en runde, trykker litt og til slutt ”limer” nori arket sammen med litt vann.
- Bruk en skarp og fuktet kniv til å dele rullen i 8 like biter. Server med ponzusaus og syltet ingefær.