Poke – Sushisalat

(Uttales Poh-Kay) En salat med rå marinert fisk som kan serveres på utallige måter. Poke er et verb og betyr å dele eller kutte og beskriver terningene av sjømat.

Porsjoner
2 porsjoner
Tidsbruk
10 min
  • Varm risen i uåpnet pakke (90 sek på full effekt) eller i vannbad på kokepunktet (12-14 min). Åpne pakken, hell i en pakke Sushi Su og rør godt om.
  • Skjær laksen i terninger og mariner i ponzusaus med sesamfrø, mens du skjærer opp grønnsakene.
  • Skjær avokado og mango i terninger, snitt vårløk og strimle gulrot og agurk. Tips, bruk ostehøvel eller grønnsaksskreller.
  • Fordel risen i to boller, og legg opp grønnsaker og laks etter ønske.
  • Pynt med wakame, og server gjerne med litt Lofoten Chilimajones.