13. februar 2015

Skreien har kommet!

Skrei

 

Lofotfisket er endelig i gang, og innsiget av gyteklar torsk fra Barentshavet har startet i havområdene utenfor Lofoten.

Hva passer vel da bedre enn at Lofoten lanserer ferskpakket skrei, og fiskeburger av sesongens skrei i butikk? Tilgjengelig kun nå – i skreisesongen!

Lofoten skrei loin:
Lofoten skrei loin er fisk fra Lofoten på sitt aller beste; fersk skinn- og beinfri skrei fra renskåret ryggfilet. Skreien er linefisket utenfor Lofoten og Vesterålen, og filetert og pakket innen seks timer etter fangst for en ferskere smak.

Lofoten grov fiskeburger med sesongens skrei – limited edition:
Nå kommer endelig suksessen fra Lofoten, grove fiskeburgere med 80% fisk, også med sesongens skrei! Fiskeburgerne er kun grovkvernet, slik at du kan nyte biter og skikkelig god smak av fisken som vandrer milevis hver vinter for å kunne gyte i de klare havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Produktene er kun tilgjengelige i skreisesongen som varer i perioden januar til april, og kommer således i «limited edition».

Se lofoten.no/produkter for informasjon om hvilke butikkjeder som fører produktene.

Mer om skrei:
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til kysten av Nord-Norge for å gyte. I havområdene ved Lofoten og Vesterålen finner den perfekte forhold. Her møter det varme vannet fra Golfstrømmen det kalde vannet fra Barentshavet, og blandingen skaper optimale forhold for skreien. Dette skjer hvert år i perioden januar til april, og har dannet grunnlag for det som omtales som verdens største og muligens eldste torskefiskeri; Lofotfisket.
Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida, som betyr å vandre. Siden skreien svømmer over lange avstander for å gyte, har den en mye høyere kondisjonsfaktor enn annen torsk. Skrei har dermed en fast konsistens og er veldig hvit i fiskekjøttet.

Bookmark and Share