19. juni 2015

Håkon ble årets stipendiat!

/var/www/lofoten.no/prod/wp content/uploads/2015/06/Hakon Johnsen Og Elise K Kuntze forminsket

Kokkestudent Håkon Johnsen ble Lofotprodukts stipendiat 2015. Her sammen med Elise K. Kuntze som mottok samme stipend i 2013.

Denne uken ble det klart at Håkon Johnsen fra Henningsvær er valgt som årets stipendiat for Lofotprodukt AS. Johnsen, som studerer restaurant- og matfag på Gravdal, vil nå motta 10.000 kroner for hvert år han fullfører videregående utdanning.

– Vi innførte Lofotprodukts stipend for videregående utdanning i 2013. Formålet er å vise ungdom fra Lofoten alle de spennende karrieremulighetene som finnes i, og i tilknytning til fiskeri- og sjømatnæringen. Det er utrolig morsomt når vi finner unge talenter som Håkon som virkelig brenner for faget sitt, uttaler Jim I. Hammer, økonomisjef i Lofotprodukt AS.

Stipendiaten selv var svært fornøyd med utnevnelsen.

– Det var artig å få være med på noe sånt. Det er ikke bare pengene som kommer godt med. Det er også fint å ha på cven i ettertid, forteller Johnsen.

Johnsen, som har foreldre som begge arbeider i fiskerinæringen, har selv arbeidet med fisk og råstoff fra Lofoten fra barnsben av. Som liten, solgte han inn det han fikk av fangst på havet til de lokale serveringsstedene. De siste årene har han brukt sommerferiene som kokk på blant annet Lofotmat i Henningsvær, hvor han har fått god opplæring i de råvarer Lofoten har å by på av matspesialist Siv-Hilde Lillehaug.

Pengene han får som del av stipendet, vurderer han å spare.

– Kanskje kan jeg bruke dem til å reise litt. Til Italia, Frankrike eller Kina. For å lærer litt om annen mat enn det vi har her i Lofoten, sier han.

Fra før av har Elise Kristin Kuntze fra Reine (på bildet) og Tobias K. Kristoffersen fra Vestvågøy blitt utnevnt som Lofotprodukts stipendiater. Begge disse studerte fiske og fangst.

– Det er fint at begge ytterpunktene i verdikjeden nå er representert blant vår stipendiater; Fra fangstleddet, til restaurant. Håkon får nå tilbud om sommerjobb hos oss dersom han har behov for dette, samt en fadder dersom han trenger faglig påfyll til skoleoppgaver eller andre forhold. Vi ser frem til å bli bedre kjent med han, avslutter Jim Hammer.

 

 

Bookmark and Share