11. september 2020

Lofoten vil lage sprell med makrell

Fiskemat-pioneren Lofoten tar opp kampen med kategorikjempene og vil utfordre de vel etablerte på smak i makrell-i-tomat hylla.

Tradisjonelt har det vært lite innovasjon og utvikling i sjømatkategoriene på pålegg. Det skal Lofoten nå gjøre noe med og utfordrer kategorikjempene i fiskepåleggshylla med lansering av 3 nye varianter av makrell-i-tomat.

Har testet flere hundre smakskombinasjoner

Makrell er en fantastisk fisk, som vi nordmenn har en stolt og lang tradisjon for å fiske og bruke i vårt kosthold. Makrellen har et stort potensial for variasjonen i smak og tilberedelse. Størrelse på fisken, hvor og når på året den er fisket har betydning for kvaliteten. Denne smaksvariasjonen vil Lofoten også skal gjenspeile påleggshyllene.

– Kvalitet og innovasjon er viktig for oss. Lofoten har vært pionér for å komme med produkter med høyt innhold av fisk. Vi har ved hjelp av lettbeinte prosesser gjennomført flerfoldige tester av makrell, ulike tomat- og krydder, ja flere hundre ulike kombinasjoner det siste året, før vi var fornøyd med både kvalitet og smak på produktene til å lage litt sprell i makrell hylla forteller Øystein Rist, daglig leder i Lofoten.

Ambisjon om å selge 3 millioner bokser

I dag selges det ca. 50 millioner bokser makrell-i-tomat i norsk dagligvare og Lofoten har ambisjon om å selge 3 millioner bokser første året.

-Det er en ambisiøs målsetting, men vi har tro på at vi skal få det til. Gjennom å prioritere norske råvarer og produksjon, og selvfølgelig smak. Forbrukertestene som er gjennomført har gitt oss stor selvtillit på at vi treffer godt på smak. Men dette er en veldig vane styrt kategori, så det viktigste for oss blir at folk faktisk bryter noen gamle vaner og tar sjansen på å teste ut de nye produktene, sier Rist.

For å lykkes med lanseringen satser Lofoten både på synlighet i butikk og i media.

 

De nye produktene er:

Makrellfilet i tomat i 170 gram og 110 grams forpakninger

 

 

Makrellfilet med røkt tang fra Lofoten i 110 grams forpakning

Makrellfilet i spicy tomat i 110 grams

 

Fakta

Produktene produseres på Gjerdsvika utenfor Ålesund, av villfanget norsk makrell. Makrellen fiskes om høsten og vinteren, når kvaliteten er på sitt beste og Omega-3-innholdet på det høyeste. Tomatene er fra Portugal og har vært igjennom en svært skånsom varmebehandling, som gjør at de ikke blir brent og beholder farge, fylde og sødme i tomatene. Alle produktene er nøkkelhullsmerket.

 

For mer informasjon kontakt;

Øystein Rist, Daglig leder i Lofoten produkt as på Tlf. +47 957 81 337

 

Bookmark and Share