28. oktober 2020

Årets julegave kommer fra havet!

Lofotprodukt relanserer den populære Lofotkista

Gjennom generasjoner var «Lofotkista» fiskernes beste venn på reise til Lofoten i skreisesongen. Nå blåser sjømatprodusenten Lofotprodukt nytt liv i den gamle tradisjonen, og denne gangen er kista fullspekket av delikatesser fra havet.

– Endelig kan vi igjen tilby «Lofotkista» til sjømathungrige kunder, forteller Bjørn Håkon Liland med et stort smil. For sjømatselskapet Lofotprodukt, hadde i mange år «Lofotkista» som en viktig del av sitt varesortiment. Den håndlagde trekista ble fylt med de deiligste sjømatprodukter, og ble dermed en svært populær gave å gi til jul eller andre hyggelige anledninger.

Ny og forbedret utgave

– I perioden 1994 til 2014 solgte vi over 50.000 Lofotkister. Det er faktisk nesten dobbelt så mange kister som det kom fiskere til Lofoten i Lofotfiskets glanstid, forteller Liland.

Men i 2014 var det slutt – da hadde de ikke lenger plass til produksjon og distribusjon av den populære Lofotkista, som krevde mye manuell håndtering, og kista ble dermed historie.

– Vi prøvde å få andre til å ta over og videreføre konseptet, men lyktes ikke med det. Lofotkista forbindes med Lofoten, og kundene fortsatte derfor å ringe oss for å bestille den. Senest i fjor hadde jeg nesten daglige forespørsler etter Lofotkista i førjulsperioden. Det var jo en perfekt julegave til ansatte og forretningsforbindelser, forteller Liland.

Han tror derfor mange blir glade for relanseringen, som nå gjøres fra egen nettbutikk. Og han lover en Lofotkiste fylt til randen av delikatesser som einerrøkt ørret, varmrøkt pepperlaks, sursild, fiskekaker, gomme med mere. Og ja, du hørte riktig; gomme!

– Gommen må med! Det er et av produktene som faktisk ofte var med i den opprinnelige Lofotkista som fiskerne brukte i riktig gamle dager, forteller Liland som synes det er fint å videreføre gamle tradisjoner.

Samfunnsnyttig samarbeid

Noe av salget overlates til en lokal skoleklasse som skal tjene penger til klassetur. Og ifølge produsenten kommer årets kiste også i en mer solid og gjenbrukbar utførelse i norsk furu, laget av dyktige innsatte ved Bodø Kretsfengsel som en forberedelse på å vende tilbake til arbeidslivet.

Det kjennes ekstra godt at vi gjennom samarbeid med den lokale skoleklassen og fengselet kan gjøre relanseringen av Lofotkista til noe samfunnsnyttig i et ellers vanskelig år. Vi produserer i år et begrenset opplag på ca 1.000 kister, så her gjelder det å være tidlig ute om man ønsker å gjøre et høykvalitets røverkjøp til jul, smiler Liland.

Nettbutikk

Lofotkista kjøper man via Lofotens splitter nye nettbutikk ved å klikke seg inn på nettbutikk.lofoten.no, hvor man enkelt kan legge inn bestilling for å sikre seg den populære julegaven til ansatte og forretningsforbindelser.

 

For mer informasjon, kontakt;

Bjørn Håkon Liland, Salgsansvarlig for «Lofotkista» på tlf.  415 18 500

Øystein Rist, Daglig leder i Lofotprodukt AS på tlf. 957 81 337

 

 

 

 

 

Bookmark and Share