Lofotburger med spicy agurksalat, ovnsbakt paprika, rømmedressing og avokado
Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager Berit Nordstrand sin drømmeburger.
- Porsjoner
- 4 porsjoner
- Tidsbruk
- 30 min
- For å lage spicy agurksalat, skrell agurk på langs med en potetskreller og skvis limejuice og litt revet limeskall over.
- Tilsett revet ingefær og noen dråper olivenolje.
- Finkutt rød chilli, og dryss over.
- For å lage hvitløksbakt paprika, del paprika i fire og legg de på et brett med skinnsiden ned.
- Bland finkuttet hvitløk, olivenolje og sort pepper.
- Pensle et godt lag med blandingen på paprikaen.
- Bak paprika på 200 grader i ca 15-20 minutter, riv så av skallet og kutt i strimler.
- For å lage rømmedressing, bland sammen rømme med finkuttet dill, sitronsaft og litt salt.
- Ha i revet pepperrot til slutt.
- For en ekstra spennende tilbehør, mos avokado i en bolle og tilsett finkuttet vårløk.
- Smak til med soyasaus, limesaft og wasabi.
- Stek fiskeburgerne som angitt på pakken, og server med hjemmebakte burgerbrød.
- Hjertesalat og rødløkringer passer godt som garnityr.