Laksagne – lasagne med laks

En skikkelig god lasagne

Porsjoner
4 porsjoner
Tidsbruk
60 min
  • 1. Stek laksekjøttdeig på middels varme, sett til siden. Fres hakket løk i olje til den blir blank, ha i hvitløk. Tilsett tomatpuré og stek litt til. Tilsett hakkede tomater, timian og vann. La tomatsausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Kjør med stavmikser. Ha i laksekjøttdeig og smak til med salt og pepper.
  • 2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og ost. La osten smelte. Smak til ostesausen med krydder.
  • 3. Legg lasagneplater, laksekjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  • 4. Sett formen i stekeovn på 215° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La laksagnen hvile noen minutter før servering.
  • Server gjerne med baguette eller hvitløksbaguetter og en salat ved siden av.