Pasta laksbonara

Visste du at laks og pasta med hvit ostesaus er supergodt? Prøv selv.

Porsjoner
4 porsjoner
Tidsbruk
20 min
  • 1. Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
  • 2. Stek laksekjøttdeigen på middels varme og smak til med salt og pepper.
  • 3. Visp sammen hele egg, finrevet parmesan, basilikum og pepper.
  • 4. Hell kokt pasta i et dørslag og ha den tilbake igjen i kasserollen. Vend inn egg- og parmesanblandingen. Eggeblandingen blir delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre.
  • Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.
  • 5. Tilsett stekt laksekjøttdeig og smak til med kvernet sort pepper
  • Server gjerne på varme tallerkener og høvle over litt parmesan ved servering. Ønsker du litt grønnsaker kan du servere en frisk salat til eller ha i kokte frosne erter.