Pai med Lofoten Røkt Laks

Deilig pai med Lofoten Røkt Laks. Server med salat og gjerne litt rømme

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
60 min
  • Paibunn:
  • Kna alle ingrediensene til paideigen sammen, pakk den så godt inn og la den hvile i 20 min. Deigen kan også lages dagen før og hvile i kjøleskap over natten.
  • Trykk deretter ut deigen i en smurt paiform, 25 cm, og prikk den lett med gaffel.
  • Stek 15-20 min ved 175 grader til det er gyllent.
  • Alternativt kan du kjøpe ferdig paideig i butikken og forsteke etter anvisning på pakken.
  • Fyll:
  • Lag fyllet mens bunnen forstekes.
  • Strimle den røkte laksen og skjær purre i tynne skiver og spre på den stekte paideigen.
  • Pisk sammen creme fraiche, egg og litt pepper.
  • Hell eggeblandingen over formen og strø på revet ost.
  • Stek videre på 175 grader til eggestanden er stivnet (cirka 20-25 min).
  • Serveres med en lett salat og rømme.