Pai med Lofoten Røkt Laks
Deilig pai med Lofoten Røkt Laks. Server med salat og gjerne litt rømme
- Porsjoner
- 3-4 porsjoner
- Tidsbruk
- 60 min
- Paibunn:
- Kna alle ingrediensene til paideigen sammen, pakk den så godt inn og la den hvile i 20 min. Deigen kan også lages dagen før og hvile i kjøleskap over natten.
- Trykk deretter ut deigen i en smurt paiform, 25 cm, og prikk den lett med gaffel.
- Stek 15-20 min ved 175 grader til det er gyllent.
- Alternativt kan du kjøpe ferdig paideig i butikken og forsteke etter anvisning på pakken.
- Fyll:
- Lag fyllet mens bunnen forstekes.
- Strimle den røkte laksen og skjær purre i tynne skiver og spre på den stekte paideigen.
- Pisk sammen creme fraiche, egg og litt pepper.
- Hell eggeblandingen over formen og strø på revet ost.
- Stek videre på 175 grader til eggestanden er stivnet (cirka 20-25 min).
- Serveres med en lett salat og rømme.