Hvit pizza med røkt laks
Middelhavet møter Lofothavet i denne herlige pizzaen med røkt laks.
- Porsjoner
- 3-4 porsjoner
- Tidsbruk
- 45 min
- Del opp mozzarellaen i skiver, rist pinjekjernene i stekepanne, del sjampinjongen i skiver og stek i smør, snitt opp vårløken, og skyll rucculaen. Finhakk og bland hvitløk med creme fraiche.
- Kjevle ut pizzadeigen i den formen du ønsker og legg den direkte på en veldig varm pizzastein, ovnplate eller i en pizzaklokke. Fordel deretter noen skjeer med creme fraiche blandingen og biter med mozzarella på deigen og stek på 250 grader i 10-15 minutter.
- Skjær røkt laks i strimler. Når pizzaen er sprøstekt og fin tar du den ut og legger på stekt sjampinjong, ruccola, lakseskiver, tomater, vårløk og pinjekjerner.